Kessie har gjort det igen! 10,5 år gammal har hon fullföljt en elitspårtävling med godkänt resultat! smiley

Vi åkte till Örebro på fredag eftermiddag och installerade oss på hotellet efter en resa på fem timmar. Upp i ottan på lördags morgonen och iväg till klubben. Väl där lottades vi till spår 1 i elitklass. Vi var två ekipage i klassen, flera ekipage i högre, lägre och appell.

Tävlingen startade med platsliggning för elit och högre hundar, två gick upp, men Kessie låg som hon brukade! Skottfast har hon varit hela livet! 🙂

Vi gav oss iväg till spårmarkerna uppe i Kilsbergen och jag tyckte det var skönt att vi hade ett tidigt påsläpp. Men tji fick jag, spårläggaren hade missat markeringarna när spåret skulle läggas och vi fick ta reservspåret istället. Vi fick vänta ett par timmar i skogen innan det var dags. Men sånt händer och det är inte mycket att göra.

Nåväl, då var det äntligen dags och Kessie var sugen på att gå iväg, rutan var inte kul, något trasslig! Men Kessie är en kämpe och tog sig igenom trasslet och fick tag i spåret, tyvärr bakspår, men det händer även den bästa! 🙂 Väl ute i spåret arbetade hon kalasbra, det var ett krävande spår men Kessie kämpade på och fick med sig sex pinnar och slut! Betyg 9! Kalasbra! Jag var helnöjd. 🙂

Tillbaka till klubben och där fick hon en längre vilopaus vilket hon säkerligen behövde.

Då var det dags för uppletande och vi gick in som nr 2 i rutan, en fin ruta var det och Kessie jobbade systematiskt igenom rutan i galopp och hittade tre föremål, alla som låg längst ut. Det sista låg ganska nära och det lyckades vi inte hitta. Men hon gjorde ett mycket bra arbete i gott tempo, betyg 7,5, en halv poängs nerdrag för ett omtag som jag inte såg.

Sen blev det en vilopaus igen och hittills hade vädret varit med oss, molnigt och inte för varmt. Naturligtvis så kom solen fram och strålade lagom till lydnaden och jag hade funderingar på att avstå med tanke på Kessies ålder. Men vi gick in på plan och hon kändes pigg och glad så vi körde på. Fria följet gick skapligt snittbetyg 7,25, 8 av ena domaren och 6,5 av den andra.

Inkallningen gick i galopp, men lite långa stoppsträckor. Domaren drog för tempot, galopp var det, men inget BC-tempo! Betyg 6,75.

Vid framåtsändadet glömde hon nog bort sig! Gick iväg bra fram till och igenom gruppen, men efter gruppen låg en ulltuss och den var hon tvungen att undersöka, sen låg det en fjäder och den var hon ju tvungen att kolla in den med! Då stannade hon upp och sen kom hon inte igång igen, dumt nog la jag inte in ett dk så det blev tyvärr betyg 0. Hade kanske kunnat rädda ett betyg om jag hade agerat, men men! Åldern börjar väl ta ut sin rätt både på förare och hund, vi kanske inte är så snabbtänkta längre någon av oss! 😉

Skallet gick skapligt, betyg 7,5. Så var det då apporteringarna, metallen ville hon inte ta och jag avbröt och sprang fram och tog den, ingen idé att stå och tjata! Hur skulle det gå med tungapporten, jodå ett dk, sen kom hon in med den och jag tog emot den när hon var framför mig och kommenderade fot efter det, betyg 5.

Så var det då hoppet och stegen kvar, hade hon ork kvar? Visst hade hon det, ett lätt islag på återhoppet, betyg 7,75. Stegen kättrade hon över som en unghund, missade sista steget, betyg 9!

Summa sumarum fick vi ihop 461,5 poäng, varav 288 på specialen, mycket bra jobbat! Kessie är en liten prinsessa som alltid försöker att göra sitt bästa!

Vi kom naturligtvis tvåa i klassen, vi var ju bara två deltagare i eliklass, den yngre generationen tog över mästartiteln och det är väl helt rätt. Stort Grattis till Erica och Spader, här har vi säkerligen ett ekipage som kommer att hämta hem cert när som helst!

Jag är mycket glad och stolt över att Kessie håller så fin form så här långt upp i åldern. Tävlingskarriären startade när Kessie var 1 år med uppflyttning till lägre klass och nu rundas den definitvt av med en mycket väl genomförd tävling i 10 års åldern!

Träna kommer vi att göra så länge hon tycker det är kul!

På söndagen var det fröken Alice tur att äntra tävlingplan, lydnadsklass II var det som gällde. Alice är en liten fröken som älskar sol och värme och är inte glad åt regn och blöta planer, och blöta planer och regn och rusk var precis var det var! Typisk när vi äntligen hade kommit till start! Dessutom drog vi startnummer 13! Hur skulle detta gå?

Det började kalasbra med full pott på platsliggningen, så långt var vi ju ett vinnande ekipage! 😉 När det väl var dags för vår tur så började det skapligt, lite sena sättande, men det var ju blött på plan! Betyg 7,5. Läggande under gång, betyg 8, sakta ned. Jag var väldigt glad över att hon la sig på den blöta plan överhuvudtaget! 😉 Inkallning med ställande är Alice paradmoment, hon hade bra fart och tvärstannade! Betyg 9,5! Då var det dags för rutan och hon stack ut, men passerad utanför och stannade på baksidan av rutan med linjen vid magen, så nära mitt i prick tänkte jag och dirigerade in henne mitt i rutan, Lite för många dk tyckte domaren och betyget blev 6,5! Apportering gör hon jättebra, med god fart både ut och in, men tuggar!!!!! Betyg 6,5. Hoppet gick precis åt pipan, vi fick sitta och vänta lite för länge framför hoppet och jag märkte på Alice att hon inte skulle hoppa på första kommandot så jag lade på ett dk genom att flytta fram ena foten an aning, vilket var klantigt av mig. Alice hoppade över satte sig och hoppade tillbaka utan dk, men betyget blev 0! Flytta foten fick man inte göra!!! 😉 Det står i tävlingsreglerna att det åligger den tävlande att sätta sig in i reglerna och det hade jag uppenbarligen inte gjort! 😉 Detta lilla strul vid hoppet drog ner Alice humör och hon blev därför lite seg vid fjärren och satte sig inte helt upp och jag fick använda dk på sättande, betyg 6,5. Helhetsintrycket blev 7 och totalt skrapade vi ihop 142 p och ett andra pris. Naturligtvis kom vi inte på pallen, utan fick nöja oss med en hedrande 5:e plats av 13 starter. Rätt bra jobbat ändå! Alice tillhör också den äldre generationen hon fyller 9 i november, men är pigg och glad hon med. Vi tar nya tag och anmäler oss till en ny tävling, för ett 1:a pris ska vi kunna skrapa ihop till om allt stämmer och vädrets makter är med oss!