Igår åkte Tova och jag iväg i arla morgonstund. Vi hade en dryg timmas bilresa framför oss och åkte iväg ganska tidigt, lottning till spåren var kl 07.00.

Det var länge sedan Tova tävlade, i våras fick hon genomgå livmoderoperation och vintern med alla snö gjorde att vi inte kunde träna särskilt mycket. Så kom ju valparna i mars och det har varit fullt upp med dem.

Tova är ju en väldigt duktig spårhund så jag bestämde mig för att anmäla till tävling trots att jag inte haft möjlighet att träna på lydnadsmomenten som jag borde ha gjort innan start. Men tänkte jag, vi åker och satsar på att bli godkända i klassen och för att se lite var vi står. Sagt och gjort så gjorde vi!

Vi hade ett fint spårupptag och Tova gick ut fint och tog upp spåret, bakspår men jag vände henne och så var vi iväg. Bakspår drabbar även de bästa! 😉
Tova spårade väldigt bra och markerade sex pinnar plus slut, tyvärr fick vi bara med oss fyra plus slutpinnen hem! Lite surt att vi inte hittade de två som hon markerat i blåbärsriset men jag ville inte störa henne med att leta för länge så betygte på spåret blev 7, helt ok!

Uppletande var knepigt för många hundar, några markerade föremålen, men tog inte med sig dem hem! Så gjorde även Tova, hon markerade tre föremål, men struntade i att bära hem dem! Ajaj! Betyg 0

Platsliggningen gick bra, betyg 10.:)
Lydnaden började jättebra med snittbetyg 9 på fria följet! Kalas!
Inkallningen gick också fint betyg 8, några steg vid ställandet och lite slarvigt avslut.
Framåtsändadet är ju inte riktigt klart och första sträckan gick hyfsat vad det gäller tempo och avstånd, andra sträckan var det full fart hela vägen!! Det var något som drog i andra ändan av planen ;)Nåja hon kom snabbt på inkallning!Betyg 5! Något att jobba på! 😉
Krypet fuskar hon i konstant så nu ska vi ändra taktik på träning och hoppas att det ger resultat! Betyg 0!
Skallet gick hyfsat, flyttade sig lite bakåt, betyg 7.
Tungapporten avstår vi i från, har försökt att jobba med apporteringen, men har gett upp, gripande har Tova lite bekymmer med. Nu är hon snart sju år och varför ska jag traggla med tungapporten? Nej den står vi över! 🙂
Hoppet gick också hyfsat, Tova drar sig åt höger i vändningen efter hoppet och hamnar då givetvis långt utanför hindret. Men hon hoppar glatt och villigt tillbaka på snedden, men slår då i och betyget åker ner till 7,5-8, också nåt att fila på.

Summering av dagen är att vi uppnådde målet att bli godkända i högre klass! Efter tävlingen kom en av domarna fram och berättade att han tyckte att det såg mycket trevligt ut på plan och han berömde mig för sättet att föra hund! OBS! Skryt! 😉 Det är viktigt för mig att hunden och jag är ett ekipage i harmoni, det ska var kul att träna hund! 🙂